Lucht compressor

Een lucht compressor zuigt omgevingslucht aan om deze dan samen te persen. Deze samen geperste lucht wordt perslucht genoemd.

 De lucht compressor geeft de samen geperste lucht soms direct af maar vaker wordt die in een ketel opgeslagen.

Zodra u de perslucht uit de luchtcompressor gebruikt zal de druk in de ketel minder worden. Als de druk te laag wordt zal de lucht compressor weer aan slaan en zo word de ketel weer opgevuld. Wanneer het luchtgereedschap meer lucht afneemt dan de lucht compressorkangeven zal de ketel helemaal leeg raken. U zult dan de lucht compressor wat tijd moeten geven om de ketel weer te vullen. De keuze van welke compressor te gebruiken is dus belangrijk. Bij de juiste keuze zult u continu kunnen door werken.

 Er zijn steeds meer doe het zelvers die de voordelen van een lucht compressor zien.

De lucht compressor wordt veel gebruikt voor het oppompen van autobanden en het schoonblazen van de werkplek. Maar wist u dat een fietspomp ook een lucht compressor is? De fietspomp perst tenslotte de lucht samen en die perslucht gaat direct de fietsband in. We zouden de fietspomp dus eigenlijk de fiets compressor moeten noemen. Dit bewijst maar eens hoeveel mensen een lucht compressor gebruiken.