Olie compressor

Door de aanwezigheid van olie bij de olie compressor is er een hogere capaciteit en een langere levensduur.

Maar het gebruik van de olie compressor wordt afgeraden bij temperaturen onder de vijf graden Celsius. De olie in de olie compressor wordt dan dikker waardoor de motor slecht gesmeerd wordt en zelfs vastkanlopen. Bij de olie compressor dient u regelmatig het oliepeil te controleren en zo nodig aan te vullen. De olie moet in het algemeen, na 200 uur de olie compressor te hebben gebruikt, vervangen worden.

 Als sinds een lange tijd worden compressors gesmeerd met een speciale compressor olie.

Tegenwoordig komen er steeds meer compressors die olie vrij zijn. Daar door wordt de onderhoud aan de compressor minder, doordat het oliepeil niet meer gecontroleerd hoeft te worden. En zonder olie hoeft er ook niet meer bij gevuld of ververst te worden. Verder bespaard het de kosten van de olie en de perslucht is olievrij. Ook zijn de compressors lichter en niet te vergeten milieu vriendelijker.

 Maar hoe komt het dan dat niet alle compressors olievrij worden gemaakt?

De olievrije compressors hebben een lagere luchtopbrengst en minder druk. Voor de zware toepassingen werkt een olievrije compressor dus niet. Maar voor de lichte toepassingen werkt een olievrije compressor prima.